Tips en trucs

Zo zit dat: Hoe krijg je beslag makkelijk in een garneerspuit?

Er zijn verschillende soorten garneerspuiten. Je hebt ze met een wegwerpzak, en je hebt ze van kunststof, afwasbaar dus altijd te gebruiken. Beide soorten worden geleverd met verschillende spuitmondjes, je kiest het mondje waarmee je het patroon van je keuze krijgt.

Als je niet vaak gebruik maakt van een garneerspuit is een spuit met wegwerpzakjes een goede optie, echter het is wel meer gepruts om het mondje goed aan de zak te verbinden middels het koppelstukje, ook is het vullen wat lastiger. Een handige tip is om de zak in een smal hoog glas te zetten zodat hij niet omvalt, zo kan je dan met twee lepels het beslag in de zak spatelen.

Bij een kunststoffen garneerspuit spatel je beslag in de cilinder van de spuit, het is allemaal net wat steviger, je kan het beslag er net even wat makkelijker induwen. Als je klaar bent zet je hem gewoon in de vaatwasser. De makkelijkste manier om slagroom in zo’n garneerspuit te krijgen is door de slagroom er met behulp van een smalle siliconen spatel in te spatelen en de spatel steeds aan de binnenkant af te vegen voor je een volgende dot slagroom in de spuit stopt. Zodra de spuit helemaal vol zit kun je de spatel over de opening strijken en de garneerspuit dichtdraaien.

Met aluminiumspuiten, alweer een stapje professioneler, kan je ook sauzen verwerken. Je kan een aluminiumspuit met inhoud en al in de koelkast bewaren totdat je hem gaat gebruiken. De levensduur van zo’n spuit is ook een stuk langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk