Koekjes

Corina chocolade/cornflakeskoeken

Nodig voor 7 à 8 koeken
 • 250 gram melkchocolade of pure chocolade (wat je het lekkerst vindt)
 • 15 gram margarine
 • 1 volle theelepel vanilleextract
 • 100 gram cornflakes
 • ronde uitsteekvorm van ongeveer 8 cm doorsnede
Bereiding
 1. Weeg 100 gram cornflakes af en zet aan de kant in een ruime(re) kom.
 2. Smelt in een pannetje de chocolade en margarine au bain marie (hang het pannetje boven een grotere pan met water dat tegen de kook aan gehouden wordt. Zelf heb ik een speciale au bain marie pan, nog handiger).
 3. Voeg het vanilleextract toe en meng goed door de chocolade. Haal de pan van het vuur.
 4. Voeg de gesmolten chocolade aan de kom met cornflakes toe.
 5. Roer goed door elkaar totdat de chocolade goed vermengd is met de cornflakes. Het zal lijken alsof je te weinig chocolade hebt maar al roerende zie je ineens dat het toch klopt.
 6. Lepel het mengsel in een ronde uitsteekvorm van ongeveer 8 cm doorsnede op een met bakpapier bekleed bord of plank om platte ronde koeken te krijgen net zoals de Corinakoeken. Druk de chocolade met de lepel wat aan zodat je vorm goed en strak genoeg gevuld is (niet te hoog vullen) en haal het vormpje er dan voorzichtig af en gebruik het voor de volgende koek.
 7. Zet het bord in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Het bakpapier dient er alleen voor om de koeken makkelijker los te breken van de ondergrond als ze gekoeld zijn.
Tip

Om glanzende chocolade te krijgen die knapperig blijft en niet meteen smelt moet je chocolade als je die smelt tempereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk