Feestdagen Pasen

Kaneelhaasjes van bladerdeeg

Nodig
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het bladerdeeg op het werkblad en halveer in de breedte. (Dus doormidden snijden over de langste lengte. Je legt het deeg neer zo dat de korte zijdes links en rechts zijn, en de lange zijde is onder. Je snijd van links naar rechts).
  3. Mix de boter, basterdsuiker en kaneel tot een glad mengsel. Besmeer hier het midden van 1 lap van het bladerdeeg mee, laat een rand van 1 cm aan de korte zijden vrij. (Om straks het deeg te kunnen aandrukken)
  4. Bestrijk die randen met de bakkwast met water. Leg de andere plak deeg op de plak deeg met het botermengsel.
  5. Druk de met water bestreken zijkanten stevig aan met een vork. Snijd de deegplakken in de lengte in 12 repen van 1 cm breed. Pak de uiteinden van elke reep met duim en wijsvinger vast, breng de uiteinden naar elkaar toe en wikkel twee keer om elkaar heen.
  6. Leg de kaneelhaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de kaneelsuiker naar boven. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  7. Laat de kaneelhaasjes afkoelen en spuit op elk haasje een drupje wit decoratieglazuur. Druk hierop een mini-meringue als staartje. Je kan ook in plaats van een meringue een wit paaseitje gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk